iunie 14, 2009

pentru ca asa e babs ....


….. e o provocare, e mai mult decat si-ar fi dorit o fata. Nu e perfect, si nici nu si-ar fi dorit sa fie, e asa cum ii place, e cum vrea si ar putea sa se modeleze si sa fie alta persoane peste noapte. La prima vedere sunt simple cuvinte, dar e asa cum zic eu pentru ca are puterea si curajul de a risca si de a schimba negrul in alb. Hmm, cand l-am cunoscut, am preferat sa nu pun eticheta din prima. Parea timid, putin retras, avea grija si era atent la tot e spunea, se comporta intr-o asa maniera incat nu-ti dadeai seama de nimic....avea grija la tot. Cu timpul s-au schimbat putin lucrurile, nu a fost gresita prima impresie, tot el era, insa pe parcurs am descoperit cat de deschis poate fi, cand de larg poate sa-si deschida sufletul in fata cuiva. Sa deschizi portile sufletului e cam greu in ziua de azi pentru ca nu ai siguranta ca celalalt e ceea ce pare. Simte, si isi da seama cum e persoana de langa el, isi da seama de slabiciunile ei si atunci are siguranta de care e nevoie......

Am devenit prieteni buni, i-am adunat intr-un album din mine amintirile si suferintele, am pus deoparte lacrimile si am incercat sa-si ofer un zambet. a fost "acolo", pentru ca el nu pleaca niciodata din umbra celui la care tine.....e o fiinta minunta..pare ca il ridic in slavi prin cuvantul asta, nu, nu-l folosesc cu sensul acesta. Imi aduc aminte de multe lucruri cand ma gandesc la el, imi aduc aminte de momentele in care eram la pamant, eram inconstienta, aveam multi pe langa mine, dar defapt el stia ce sa zica, si cum sa zica....ma ridica usor, prin vorbe ce-i drept, dar nu conta cum , conta ca reusea, conta ca din puterea lui imi dadea si mie, asa a facut si el pt mine, a strans in sufletul lui durerea mea. Mi-a oferit sprijinul lui, mi-a oferit timpul lui atunci cand poate avea nevoie de el...Gabs e optimist, desi a trecut prin multe incercari, unele poate cele mai grele, are totusi o forta, de acolo de sus, stie el de la cine, are un zambet care il primeste in fiecare dimineata, are un gand, de fapt doua ganduri ce-l insotesc mereu si asta il face sa fie ceea ce e.

... e visator, are un orizont fara limite si de cele mai multe ori reuseste sa obtina ce-si doreste, uneori e intr-o lupta lunga, intre el si gandurile lui. Uneori nu reuseste sa iasa la timp, ramane acolo in mijlocul furtunii, dar iese invingator...ofera totul si e in stare sa-si puna viata la picioarele cuiva ( asta in cazul in acea pers merita lucrul asta). Nu sta prea mult pe ganduri, iubeste nebuneste si nu-i pasa de ce va urma, pt el nu exista bariere, iar daca sunt, sigur le va doborî. Uneori e ca un vartej care cauta si cauta si nu-si gaseste locul, e inebunit si prins in ganduri care nu se mai termina, vrea si nu poate, doreste si nimeni nu-l lasa...e greu de descris.

... e inteligent, e capabil de multe lucruri bune, dar si rele. Nu e un om rau, care sa fie capabil de multa ură, dar atunci cand e calcat de prea multe ori pe batatura loveste exact unde te doare, e deajuns prin cuvinte, astfel incat cazi sigur pe ganduri. E capabil sa te intoarca pe o parte si alta si sa te bage in ceata. Nu e agresiv, nu-i sta in fire, e prea calm si calculat incat sa ajunga la extreme, dar eu nu exclud cunoscutele vorbe " orice e posibil" pentru ca nici noi nu ne cunoastem atat de bine.

... e adeptul lucrurilor nebunesti, iesite din tipar, incearca mereu sa iasa din monotonie si sa puna in valoare orice detaliu oricat de minor ar fi. Dupa cum ziceam, pt el orice detaliu conteaza, chiar daca nu e atat de important, il pune in valoare si il pretuieste, stie ca viata e scurta si de aceea tot ce are sau ce primeste le pretuieste si le da valoare. Pretuieste tot..persoane..lucruri..gesturi..vorbe...asa este el.

..."traieste clipa " l-ar defini cel mai bine, pentru ca pt el timpul se scurge prea repede, traieste fiecare secunda si fructifica fiecare minut, stie cum e sa pierzi....si asta il determina sa traiasca in cateva zile cat traiesc altii in 3-4 luni, sau poate mai mult. Cu el trebuie sa vorbesti, sa fii deschis/a, nu te constrage sa-i zici lucruri, are o maniera a lui incat, dintr-un ambient tensionat face unul placut, plin de incredere si siguranta.

... e de incredere, poti vorbi cu el fara teama, el accepta omul asa cum este, nu il critica si nu il judeca, il apreciaza pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce ar putea face, il apreciaza pentru sufletul lui, pentru ca de acolo pornete tot, dupa sufletul omului iti poti da seama de toate. Ceea ce nu am gasit la el e egoismul,hmm, nu stiu daca a fost vreodata egoist, sa aiba totul pentru el si sa nu se mai gandeasca la ceilalti. Din contra, el se gandeste la cei ce ii sunt aproape, si ar face aproape orice sa -i stie fericiti si cu zambetul pe buze, pentru ca el e fericit prin ei.

… e capabil sa transforme viata unui om dintr-un apus negricios intr-un rasarit continuu si plin de viata, de culoare si de energie. Cand iubeste, iubeste nu se joaca.....isi da viata ...

....va urma

3 comentarii:

gabriel spunea...

what you see it's what you get :) imi pare bine ca am prieteni care ma cunosc asa cum sunt, fara perdele bariere sau impresii de moment.

andreea spunea...

e frumos ce spui tu acolo si ai atat de multa dreptate..

Roxy spunea...

da, e frumos!

Etichete