mai 08, 2010

ganduri in noapte..

Hai sa amestecam un nimic cu un tot, sa amestecam negativul cu pozitivul..va iesi oare o cale de mijloc? Daca da..cum putem fi siguri ca va functiona? Sunt zile si zile cand simtim ca problemele noastre nu au o cale de mijloc, simtim ca am ajuns la capatul puterilor si uite asa ajungem sa ne imbolnavim si totul de la un fulger spontan incarcat cu emotii, emotii care intr-un final ne epuizeaza, ne duc de cele mai multe ori pe culmile inalte ale durerii fizice cat si sufletesti. Mai rau si mai dureros e ca atunci cand privim in jurul nostru, cand plecam urechea spre mass-media auzim numai de sinucideri, crime, violuri si tot felul de talharii….un exemplu pentru toti? Mi se pare atat de penibil ca ne promovam tara prin tot ce e negativ, tot ceea ce ne afunda intr-o groapa de rusine…e trist si stiti de ce? pentru ca pe langa toate acestea sunt oameni, copii si adolescenti care sunt speciali prin felul lor, prin inteligenta si creativitatea de care dau dovada. Sunt atatia studenti premianti, studenti care reusesc sa plece in alte tari prin intermediul Burselor Erasmus, a programelor de Intership, sunt atatea lucruri de care ar trebui sa ne mandrim si sa le prezentam lumii, insa pe zi ce trece banul isi spune cuvantul. Da!! pentru a face bani, a produce tot mai mult, posturile nu prezinta nici un interes spre a ridica tara noastra ci din contra, putin le pasa……de ce le-ar pasa cand stiu ca in contul lor bancar vor fi teancuri de bancnote? Inteleg ca e vorba despre painea lor insa uneori conteaza si din ce faci painea asta. Toti dorim sa vedem realitatea, tot ceea ce ne inconjoara si in ce lume traim, dar sa fim seriosi… oare nu stim sa punem in balanta lucrurile? nu e vorba doar de a prezenta aceasta realitatea care de altfel este evidentiata numai prin crime, atacuri, violuri, sinucideri si etc, este vorba si despre imaginea pe care aceasta ne-o proiecteaza…inteligenti sunt ceilalti care nu scot la iveala rahatul din tara lor si se promoveaza prin lucruri care dau bine pe sticla, poate daca am fi facut si noi asa, am fi fost vazuti altfel, dar momentan ne lasam luati la misto de francezi, cu vestitul salut francez si cu alte mii de lucruri. Aratati rahatul lasat de politicienii alesi pentru a ne conduce tara ca sa stim pe viitor pe cine sa alegem, sau sa ne vdm greselile.
Voi cei din mass-media, de ce dracu’ nu va faceti datoria si cautati stiri care sa starneasca un sentiment de mandrie, promovati educatia, dansul, pictura, arhitectura, turismul sau altele care sunt facute cu pasiune…pun pariu cu voi ca sunt sute de copii, adolescenti sau oameni deosebiti care au uimit multe persoane cu ceea ce pot face, insa voi nu sunteti in stare sa le gasiti, sa investigati, dar sunteti in stare sa va catarati la geamul Andreei Marin, sa pozati fundul altor vedere, sau ridurile din timpul liber…da! sunteti chiar mandri de munca care o faceti…insa eu una, nu sunt mandra de ceea ce faceti din tara asta. Nu sunteti singurii vinovati, mai sunt o groaza care nu au deminitatea sa recunoasca ca tara asta a ajuns asa din cauza greselilor facute, evident, facute din lacomie….si referitor la cei din politica..”va aduc aminte ca interesul dvs. este de a face ceva pentru POPOR, iar poporul este reprezentat de noi..oamenii de rand” tot ce faceti e sa vindeti sperante, iar poporul le cumpara cu naivitate ….nu e de mirare cum forta de munca paraseste tara…mii de tinerii prefera sa munceasca in alte tari in schimbul unor sume mult mai mari, nu in schimbul unui salar minim pe economie mizerabil..dar nah, asta e viata, la noi totul functioneaza dupa “vrei? Bine! daca nu, la fel de bine, sunt altii care vor sa devina sclavi”. Si cei ce pleaca devin sclavi, dar macar primesc o suma meritata, in schimb, la noi, muncesti mult si pe nimic, iar peste noapte te mai trezesti si cu nu stiu ce boli din cauza stresului sau a oboselii, si uite asa realizezi ca viata trece si nu ai realizat mai nimic…e trist si ma doare pentru ca putea fi altfel, sunt sigura de asta.
Mai rau ma doare faptul ca multi se sinucid din cauza problemelor, iar altii ar da orice pentru o noua sansa. E trist ca mereu va fi un dezechilibru intre lucrurile care trebuie pretuite si de care multi au parte si lucrurile pe care altii ar da orice sa le aiba si le-ar pretui cu toata inima. Ajung iar la mass-media care pune paie pe foc…. sunteti lipsiti de insipartie si uite asa contribuiti intr-un mod indirect la decesul multora ….prezentarea unor cazuri in care oamenii vad sinuciderea drept o cale de scapare e de-a dreptul indignanta..nu pot judeca omul pentru alegerile sale, insa uite asa multi adolescenti iau exemplul lor, iar daca stau si ma gandesc mai bine, au fost cazuri in care sinuciderile au fost in lant, “iubita- iubit- amici” STOP oameni buni, suferinta ar trebui sa fie intr-un grad mic , nu trebuie sa fie o populatie umbrita de suferita si infundata de necazuri, iar daca avem de a face cu lucrurile astea, EXISTA ajutor!!! personal specializat precum *psihologii*, oameni in care credem *prieteni, familie* cat si in adancul sufletului nostru, unde este Dumnezeu!
E tarziu deja, ma doare capul si o iau razna!
Am obosit dar ma gandesc sa revin…
Va pup si scuzati greselile, recitesc maine !:)

2 comentarii:

Offshore spunea...

suferi prea mult pentru nimic...

stireapozitiva spunea...

Multa lume simte deja acelasi lucru ca tine.Prea putina valoare promovata.Presa este cea care poate schimba imaginea Romaniei in lume si sper ca lucrurile sa se puna in miscare.

Etichete